Preguntes freqüents

Continguts

Què és Llegendàrium?

A Llegendàrium principalment hi trobareu llegendes, mites i tradicions populars d’arreu de les terres de parla catalana, de la Catalunya del Nord fins a Alacant, passant per Andorra o les Illes. En algunes ocasions hi he publicat algun article o ressenya dedicat a la ficció literària, a la història pròpiament dita o a discs musicals, pel·lícules, exposicions o esdeveniments propers a les llegendes i tradicions, però no són les temàtiques principals del web.

Quan va començar?

Vaig publicar el primer article la Nit de Sant Joan de 2017. Llegendàrium té dos anys de vida i, quan escric això, gairebé 200 articles publicats, incloent-hi entrevistes i ressenyes.

On puc trobar tots els articles?

Les dues maneres més ràpides són: Fer servir el cercador, que podeu trobar a la part superior dreta de la pàgina o a la part més inferior. O bé fent servir el menú i navegant per les seves categories.

També he escrit una pàgina dedicada exclusivament a explicar com funciona Llegendàrium i com podeu trobar tots els articles classificats. Podeu consultar-la seguint aquest enllaç.

Una altra manera de llegir-los és subscriure-us i rebent, mensualment, tots els articles publicats en un sol correu que surt el primer diumenge de mes.

Un cop publicats, tornes a publicar els articles? Els reaprofites?

No. El contingut de Llegendàrium sempre serà original i nou.

Únicament republicaré en el cas que investigui molt més sobre un tema publicat prèviament. No considero cap dels articles publicats com una «obra acabada». Si eventualment aprenc més coses sobre un tema i els canvis que puc fer-hi són substancials, tornaré a reescriure’l i el publicaré, millorat.

El que no faig, ni faré mai, és republicar per republicar, no reutilitzo els articles si no hi ha un canvi important en ells.

Autoria

Qui fa Llegendàrium?

Pel que fa a l’escriptura, és el treball d’una sola persona.

Però sí que tinc col·laboradors, com els il·lustradors que treballen amb mi, que podeu conèixer en aquest enllaç.

Publicaràs en altres idiomes, a més a més del català?

Sí, tinc pensat traduir a l’anglès els articles principals de la pàgina. La meva intenció és poder donar a conèixer els nostres mites i llegendes a un públic internacional i l’anglès, actualment, és la llengua d’intercanvi cultural més internacional. Però la llengua principal de Llegendàrium és i serà el català.

Et dediques solament a Llegendàrium?

No, Llegendàrium no és una feina remunerada. Mai m’ha donat ni un sol cèntim, per això escric i investigo per a la pàgina en el meu temps lliure, malgrat que intento que el ritme de publicació sigui constant i estable.

Així doncs, no guanyes res amb la pàgina?

No. Però, si tot va bé, tinc pensat obrir en el futur una pàgina de patronatge on aquells que gaudiu de Llegendàrium podreu col·laborar-hi amb les aportacions econòmiques que vulgueu.

Això em permetria dedicar-me exclusivament a escriure i, per tant, millorar la freqüència de publicació i la qualitat general dels articles, a més a més de poder oferir contingut exclusiu a aquells que col·laborin amb Llegendàrium.

Altres qüestions

Quina és la freqüència de publicació?

El ritme normal són 2 o 3 articles a la setmana. Incloent-hi ressenyes o entrevistes.

Has publicat algun llibre més enllà de Llegendàrium?

Sí. La meva primera col·laboració ha sigut escriure el pròleg del recull «Arcana», d’Edicions SECC, que ressenyaré properament. A més a més, tinc dos projectes més amb les editorials Hermenaute i Anem Editors, dels quals aniré parlant i desvetllant quan pertoqui. Puc avançar que tenen relació estreta amb la temàtica de Llegendàrium però seran continguts originals, que no he publicat mai abans.

M’agradaria llegir els articles de Llegendàrium en un llibre. Publicaràs en paper un recopilatori d’articles de la pàgina web?

En un futur no ho descarto, però de moment no entra en els meus plans immediats.

Què significa el nom «Llegendàrium»?

És una referència a l’obra de J.R.R. Tolkien, professor de llengua i literatura anglesa al Merton College d’Oxford i escriptor que va publicar llibres cabdals com El Hòbbit o El Senyor dels Anells. Tolkien va crear la mitologia, les llegendes, les llengües i tota la història d’un món anomenat Arda i al conjunt d’aquesta creació mitològica va anomenar-lo «legendarium», nom amb el qual faig un petit homenatge a la seva obra.

Quines són les xarxes socials de Llegendàrium?

Llegendàrium és present a Facebook i Twitter. A la part superior dreta de la pàgina hi trobareu les seves icones.

Tens pensat obrir un Instagram de Llegendàrium?

Probablement. Quan millori tot l’apartat visual i tingui suficients fotografies originals que poder oferir. Avisaré a les xarxes socials quan pertoqui.

Què hi penges a les xarxes socials?

Hi penjo els articles i, també, contingut original pensat per a les xarxes en forma de petites rondalles, mites o tradicions, que un cop al mes recopilo en un sol article.

Tens pensat deixar de publicar a Llegendàrium?

No, mentre gaudeixi d’investigar i escriure sobre les nostres llegendes i tradicions populars, no deixaré de fer-ho. Hi haurà Llegendàrium per estona, ja hi podeu comptar.