Xarxes socials

No us arriben totes les actualitzacions de Llegendàrium? Solament algunes i molt de tant en tant? O, potser, no us arriben mai les notificacions al vostre mur?

En aquest post us ensenyaré com fer-ho per veure totes les publicacions i us explicaré altres coses com, per exemple, com suggerir la pàgina o el perquè de la importància dels comentaris i els m’agrada a les publicacions.

Facebook NO ensenya a tots els que heu fet “m’agrada” les notificacions quan són publicades, solament a un petit percentatge de vosaltres.

Com veure totes les publicacions

Com es pot solucionar això si voleu estar al dia de totes les publicacions? Seguint tres senzilles passes.

Atents, perquè aquesta és l’única manera de fer-ho segur:

1. Primer, si no ho heu fet, cliqueu a “M’agrada” a la pàgina. Si ho heu fet, podeu saltar-vos-ho.

Veureu que, automàticament, el botó que hi ha a la dreta passarà de «Seguir» a «Seguint».

2. Cliqueu «Seguint», veureu que es desplega un petit menú:

Cliqueu a «Veure en primer lloc» a l’apartat Al teu canal de notícies

I «Actiu» a Avisos (Notificaciones, si el teniu en castellà).

Un cop clicades, a la dreta, veureu una marca d’V, aquesta és la prova de que està tot correcte.

Solament manca una passa més! La més important, per rebre notificacions quan Llegendàrium publiqui.

3. Cliqueu al llapis que hi ha al costat d’Avisos (Notificaciones) i veureu un menú:

A Missatges, cliqueu «Estàndard: Totes les notificacions d’aquesta pàgina» i després «Fet» (Listo, en castellà).

Ja ho tenim! Ara rebreu notificacions cada vegada que publiqui a Facebook i veureu totes les publicacions al vostre mur.

Malauradament, fins on jo sé, Facebook no ofereix la possibilitat de fer-ho per mòbil i s’ha de fer des de l’ordinador.

*

Segurament us preguntareu: Per què fa Facebook tot això? Per què ho posa amagat i difícil?

Facebook és una empresa privada i ofereix un servei i, com a tal, és lògic que vulgui guanyar diners amb tota la gent que s’hi anuncia. Per això us amaga i no us ensenya totes les publicacions de Llegendàrium: Perquè jo gasti diners perquè les veieu. Aquesta és la trampa que fa Facebook.

Ser «fan» de la pàgina

Hi ha una altra manera, més subtil, de veure totes les publicacions de Llegendàrium. Convertint-vos en un «Fan». Aquesta implementació l’ha creat Facebook fa relativament poc.

Perquè Facebook us consideri «fans de la pàgina» no heu de fer cap passa, simplement fer molt sovint «m’agrada» a totes les publicacions de Llegendàrium i, sobretot, comentant-les.

Si ho feu així, Facebook us acabarà considerant «fans» i us ensenyarà més sovint les publicacions de Llegendàrium.

Aquesta categoria Facebook la renova setmanalment. Així, els que són fans una setmana, poden no ser-ho la següent.

La importància de comentar i fer «m’agrada» a les publicacions

Això és cabdal per al bon funcionament de la pàgina: Com més gent comenti, com més de vosaltres feu m’agrada (like) a les publicacions, a més gent les ensenyarà orgànicament Facebook.

Si molt poca gent comenta, si ningú fa «m’agrada» al que publico, Facebook considera que el web no té gens d’interès i l’ensenya cada cop a menys gent.

I al contrari: Com més m’agrada i com més comentaris, a més gent l’ensenya.

Convidar amistats

Si voleu suggerir Llegendàrium als vostres amics perquè també hi facin m’agrada, simplement heu de clicar als «tres punts» que hi ha al costat de «Comparteix»:

i després fer clic a «Convida amistats».

Si voleu convidar les vostres amistats des del mòbil, és encara més fàcil. Aneu a Comunitat i després veureu, a sota dels Fans de la setmana, l’opció Convida amistats a la pàgina.

Veure les publicacions en primer lloc

Si heu fet tot el que hi ha més amunt, no cal fer aquesta passa, però us l’explico per si us és útil.

Aneu al vostre mur personal i feu clic als «tres punts» que hi ha al costat de la Secció de notícies, a la part superior esquerra de la columna.

Cliqueu a Edita les preferències.

En el menú que s’obrirà, feu clic a Prioritzar qui veig primer (és probable que aquesta opció us aparegui en anglès).

Per acabar, feu clic a Llegendàrium i veureu que sorgeix una estrella blava damunt del requadre. Fet!