Com navegar per la pàgina

En aquests dos anys de vida de Llegendàrium s’hi han publicat, en aquest moment, gairebé 200 articles incloent-hi entrevistes i ressenyes. Per aquest motiu i per facilitar la navegació he renovat totalment els menús i he escrit una petita guia que espero que us sigui d’utilitat.

Al final d’aquesta també faig cinc cèntims pels que habitualment visiteu la pàgina des del telèfon mòbil o tauleta.

Moltes de les recomanacions d’aquesta guia serveixen tant per a uns com per als altres.

Utilitzeu el cercador

A la vostra disposició teniu un cercador amb el qual podeu explorar els continguts del web.

Podeu escriure una paraula, una frase, el nom d’un autor, el que vulgueu.

El cercador filtra per continguts escrits, etiquetes i categories.

Compte! Si cerqueu i el resultat resultant és en blanc és que la pàgina no té allò que heu cercat… encara.

El cercador podeu trobar-lo a la part superior dreta….

…o a la part inferior del web si baixeu fins al final de tot.

Com s’organitzen els articles

Els articles s’organitzen seguint CATEGORIES. Les categories són etiquetes internes que ajuden a classificar els continguts de la pàgina web.

Normalment un article qualsevol té unes sis categories:

Una categoria principal d’ÈPOCA i una secundària del temps a qui pertany, per exemple, EDAT MITJANA.

Una categoria principal de TERRITORI i una secundària del territori a qui pertany, per exemple, PAÍS VALENCIÀ.

I, finalment, dues categories personalitzades, una principal, per exemple, LLEGENDES, i una de secundària, per exemple, LLEGENDES ANTIGUES.

Habitualment els articles no tenen més de 7 o 8 categories, ni menys de 4.

Alguns continguts, com les ENTREVISTES, solament tenen 1 o 2 categories, però no és habitual.

Així, per exemple, si voleu trobar un article referent a la llegenda del rat-penat durant la conquesta de València, trobareu que l’article conté ÈPOCA, EDAT MITJANA / TERRITORI, PAÍS VALENCIÀ / LLEGENDES, LLEGENDES ANTIGUES.

Ep! Aquesta llegenda encara no l’he publicada, l’estic investigant!

Totes aquestes categories serveixen per navegar pels menús, que explico a continuació.

Utilitzeu els menús sense por, per això hi són

Llegendàrium disposa de dos menús.

El primer és el menú superior, en ell trobareu continguts que solament fan referència a la web: Preguntes freqüents, Contacte, Subscripció, Il·lustradors i aquesta guia que esteu llegint ara mateix, Com navegar per la pàgina.

Així, per exemple, si voleu conèixer el treball dels il·lustradors que col·laboren amb Llegendàrium amb el seu art, simplement heu d’anar a Il·lustradors.

El segon menú és el més important!

El trobareu a sota del logotip de la pàgina i just per sobre de l’aparador d’articles.

Si cliqueu en un dels apartats del menú, per exemple “LLEGENDES”, anireu a una pàgina on trobareu TOTS els articles relatius a llegendes.

Però, i això és el punt més important, si passeu el ratolí per sobre de la paraula sense clicar-lo, se us obrirà un menú interactiu, amb diversos subapartats i imatges amb els darrers articles publicats de cada subapartat.

Així, LLEGENDES, conté, de moment: Llegendes antigues, llegendes narrades, llegendes urbanes i modernes, llegendes de la metal·lúrgia, articles essencials, reculls de llegendes publicades a les xarxes socials mensualment i tots els articles publicats de llegendes.

Tots els articles, en qualsevol subapartat del menú, s’organitzen per estricte ordre de publicació.

És a dir, veureu primer els articles publicats darrerament.

Cada categoria principal: Llegendes, Mitologia, Folklore, Bruixeria, Territori, Època, Ressenyes i La Roda de l’Any, té els seus subapartats corresponents, personalitzats.

Potser trobeu alguns subapartats buits, però això és perquè tinc planejat omplir-los ben aviat amb nous articles que tinc reservats.

Exploreu la pàgina inicial: La mostra de diapositives

La pàgina principal conté diferents seccions.

Primer, veureu una mostra mòbil dels darrers articles publicats a tall de diapositives.

Aquestes diapositives es mouen soles, però també podeu moure-les vosaltres amb unes fletxes que trobareu a la part dreta de la mostra de diapositives, si hi passeu el ratolí sense clicar.

Pàgina inicial, per cert, a la que podeu tornar clicant INICI o en el logotip, sigueu on sigueu de la pàgina.

Exploreu la pàgina inicial: Les seccions principals

La pàgina inicial té aquestes seccions:

EL PRINCIPI DEL VIARANY. On hi trobareu els últims articles que he publicat, organitzats per data.

ESSENCIALS. On hi ha una selecció dels articles que considero més destacats del web.

Si és la primera vegada que entreu a Llegendàrium, us recomano començar per aquí.

Podeu veure encara més articles essencials si, com he explicat més amunt, aneu a menú i a LLEGENDES obriu el subapartat ARTICLES ESSENCIALS.

Criatures. Llegendes. Bruixeria. Entrevistes. Són quatre dels apartats més importants del web i, per tant, tenen secció pròpia a la pàgina inicial.

Ah! I a sota de cada apartat podeu clicar a “VEURE MÉS” i s’obrirà una pàgina nova amb tots els articles d’aquella secció.

Per telèfons mòbils i algunes tauletes el disseny del web canvia per defecte, però no és gaire diferent.

Com veureu, el cercador el seguiu tenint a la part superior dreta.

I per obrir el menú principal, on hi ha totes les seccions de la pàgina, simplement heu de clicar a les tres línies de la part superior esquerra.

Un cop obert el menú, trobareu totes les seccions. Com si fóssiu en un ordinador de sobretaula.

A més a més, hi trobareu les opcions del menú superior: En telèfon mòbil, els dos menús són junts.

Clicant les fletxes de la dreta, que acompanyen cada secció, s’obriran els subapartats. En aquest cas, si cliquem LLEGENDES, apareixerà:

Clicant a la fletxa superior tornem enrere, al menú principal.

A CONTACTE, que és al menú superior de la pàgina, trobareu un formulari.

També podeu escriure al correu electrònic llegendesdecatalunya@llegendesdecatalunya.cat o fer servir les xarxes socials, Facebook i Twitter.

La resposta potser no serà immediata, potser trigo més o menys, però intento respondre tots els correus que m’envieu.

…i subscriviu-vos!

La manera més senzilla de llegir tots els articles recentment publicats és subscriure-us seguint aquest enllaç.

Un cop estigueu subscrits, rebreu cada primer diumenge de mes un recull de tots els articles publicats mensualment.