Santa Llúcia (II i final): ulls, agulles i cendres

Les protagonistes de la Festa de les Llúcies, al Costumari Català de Joan Amades.

En la segona i última part farem el salt d’Itàlia al centre i nord d’Europa, dels cultes de la Bona Dea a seguicis nocturns que se celebraven en dies molt concrets, les témpores o dies cendrosos, un d’ells la nit de Santa Llúcia. A continuació farem un recull de totes les tradicions populars catalanes relacionades amb la màrtir siciliana, així com alguna anàlisi de la seva evolució iconogràfica, la inclusió dels ulls durant el segle XV o la seva relació amb la llum, les modistes i altres motius.

Santa Llúcia (I): la victòria de la llum

Continguts de la primera part: