Mecenatge i com la situació actual afectarà a Llegendàrium

Llegendàrium

Com he anat anunciat del 2019 ençà, Llegendàrium començarà aquest 7 de maig un sistema de mecenatge mitjançant la plataforma Patreon. Però la situació actual de confinament per l’epidèmia de Covid-19 m’ha obligat a modificar tots els plans que tenia preparats. Per començar, solament obriré el primer nivell de mecenatge, el més bàsic i senzill, que serà de 4 euros al mes i constarà d’aquests continguts:

• Accedir a tots i cadascun dels articles per mecenes. La majoria dels articles de criatures i llegendes seran de lectura exclusiva pels mecenes. No hi haurà articles “més cars”, si participeu en aquest nivell de mecenatge sempre podreu llegir tot el que publiqui.
  • Participar activament en les publicacions de Llegendàrium. Mensualment obriré una enquesta que solament podreu veure els mecenes, on votareu per escollir una publicació, entre diverses propostes.
  • Accedir a un fòrum privat, on tots els que hi col·laboreu podreu comentar què us han semblat els articles, què us agradaria que es publiqués els mesos següents, podreu preguntar-me sobre criatures, llegendes i, en resum, parlar de tot allò que vulgueu relacionat amb els continguts de Llegendàrium.
  • Poder participar en sortejos, amb còpies dedicades de llibres, revistes i altres publicacions.
  • Veure el calendari de publicacions cada primer de mes. En ell podreu veure totes les publicacions que tindré preparades per publicar durant aquell mes i el dia que les publicaré. Així podreu anticipar-vos, comentar-les o preparar-vos la seva lectura.
  • Tota la col·laboració, interacció, votacions, es farà mitjançant invitacions privades i úniques a la plataforma Discord.
  • Com és lògic, el mecenatge pot iniciar-se i desfer-se quan es vulgui o reprendre’s més endavant, sense cap problema.
  • Més endavant, també podreu escollir una il·lustració mensual per part de l’artista que vulgueu, d’entre els que s’ofereixin.

Si voleu recuperar l’article de 2019 on parlava del mecenatge més extensament, podeu fer-ho seguint aquest enllaç:

El segon i tercer nivell de mecenatge, que implicaven xerrades presencials i visites guiades, ara mateix no poden realitzar-se però els reprendré quan la situació es normalitzi i pugui preparar-les al nivell de detall i profunditat que sempre procuro.

Si el confinament i l’estat d’alarma s’allarguen molt, estic valorant fer xerrades online mitjançant la plataforma Twitch, però és una idea que encara he de pensar bé com implementar.

Si voleu recuperar l’article on en parlava us el deixo aquí:

Canvis a Llegendàrium. Segon i tercer nivell de mecenatge

Els altres nivells de mecenatge que tenia pensats malauradament no són possibles. Haurem d’anar veient com es desenvolupa la situació del Covid-19, una situació del tot inesperada que, més o menys, ens ha afectat a tots.

Llegendàrium segueix endavant, amb més força i amb més publicacions que mai. També publicaré articles en anglès, principalment traduccions d’articles ja clàssics de la web, bàsics com la Pesanta, els golluts, la víbria, el drac de Sant Llorenç del Munt, els articles de la Castanyada o de les criatures del Nadal. Penso que és necessari obrir les nostres tradicions al públic internacional.

Aquesta nova etapa que comença revolucionarà del tot el concepte que havia estat fins ara Llegendàrium. Han estat tres anys molt agraïts, on hem après molt (jo el primer), gaudit i viatjat en el temps i en la geografia. Desitjo que aquesta nova etapa la gaudiu tant com fins ara… i més! Perquè encara queden moltes portes per obrir, moltes llegendes que escoltar, moltes velles criatures per conèixer i tradicions oblidades per descobrir.

Us hi convido a tots, els que fa anys que em llegiu i els que acabeu d’arribar.

Per acabar, solament dir-vos que moltes gràcies pel vostre suport i per les continuades mostres d’afecte, que no deixen de sorprendre’m. Sempre ho dic, però és així, quan vaig començar aquest camí el Sant Joan de 2017 mai hauria imaginat que una pàgina de llegendes i tradicions oblidades, en català, arribaria fins on ha arribat.

Moltes gràcies.