Una llegenda cortesana: El naixement del rei en Jaume

Tots sabem que als monarques els hi agrada això d’anar amb moltes dones, quantes més, millor. No cal anar massa lluny, oi? Aquí al costat en tenim un, de rei –o rei jubilat, no sé com dir-ne–, que n’ha fet un estil de vida. L’època medieval no era una excepció, al contrari. Hi ha coses que no canvien mai.

Aquesta és la història de com va néixer el rei Jaume, el més famós de tots els nostres reis medievals, que tots coneixem com el Conqueridor. La seva història, com veureu, és ben curiosa.

El pare d’en Jaume, el rei Pere, era un home al qual li agradava la farra i el gaudi de la vida com al que més. En fi, que era un cigalero de cal ample. Les llegendes diuen que, fins i tot, això el va portar a la mort, doncs el croat Simó de Montfort el sorprengué a la seva tenda en mig d’una festassa, a la batalla de Muret, quan en Pere creia que ja ho tenia tot guanyat. Allà mateix el de Montfort posà fi a la seva vida entre copes de vi, cuixes i tocs del llaüt. Bé, no podem dir que no tingué un final alegre, si les llegendes són certes, morí com visqué. Una vida de rei com no s’ha vist.

Això solament és un petit fragment! Vols llegir sencer aquest article? I molts altres? Dóna suport a Llegendàrium amb una aportació mensual de 4€ a Patreon.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.