La llegenda del cor menjat

Detall de La Belle Dame sans Merci, de Frank Dicksee, 1902

Què seríeu capaços de fer per amor? Els pobles de tots els continents i de tots els temps s’expliquen històries on l’amor i la mort s’entrellacen d’una manera indestriable. Dels nadius nord-americans als ainus del Japó, del poble afar d’Etiòpia fins als samis de Lapònia. Per què? Les raons s’han intentat explicar en totes les fronteres, la psicològica, la sexual, la genètica, la química, la lingüística i l’antropològica. Però, al final, les raons són el menys important. L’important és que, literalment, per amor s’han destruït i aixecat imperis, s’han fet les coses més extraordinàries i les més roïnes.

Ara, en aquests mateixos moments, quan esteu llegint aquestes línies s’està fent tot allò que us pugueu imaginar per amor. I tot el que no us podeu imaginar, també.