Ritus i tradicions de juny (I): La Flama del Canigó

Encesa de la Flama al cim del Canigó

Aplegant gent del sud i del nord, d’Arles a Guardamar, de Ciutat a Fraga, cada any el foc que neix al Canigó es reparteix per tota la terra catalana. Les parles es retroben i allò que ara és trencat torna a reunir-se en germanor. Ella és la flama dels Pirineus, el bressol de la nostra cultura, on vam néixer com a poble i on renaixem cada Sant Joan. És un incendi que crema de mà en mà, abrusant els cors, alenant els esperits, fent somriure allò que és ocult i que, en contacte amb el foc secret, el més fonamental dels elements, vola.