Joana de Peguera, la bruixa de Mallorca

Castell de Bellver, Mallorca

Sempre em passa el mateix. Quan començo un article en què vull parlar de diverses llegendes començo a tirar del fil d’una d’elles i el que sol passar és que em quedo tan fascinat i atrapat pel que vaig trobant que, finalment, em centro solament amb una. Això és el que m’ha passat amb la bruixa Joana de Peguera. Volia fer un article sobre la Serra de Tramuntana i els seus mites i misteris però, en començar a investigar sobre aquest personatge, el seu esperit m’ha cridat i m’ha mostrat la profunditat de les seves arrels. Què hi farem.

Així que aquí teniu la fascinant història de Na Joana, la bruixa de Mallorca que cavalca literalment la realitat i el món dels somnis, confosa entre un i l’altre, com si mai hagués existit una frontera entre els dos mons.

Per què… existeix una frontera? Oi?