Llegendàrium: Com funciona la pàgina?

Estany de Malniu

Aquest estiu alguns de vosaltres m’heu escrit per preguntar-me on podíeu trobar tots els articles i publicacions més enllà de Facebook, i si tinc algun lloc on estigui tot publicat. Fàcil: Si entreu a http://www.llegendesdecatalunya.cat, trobareu tots els articles publicats i endreçats. Us faig ara cinc cèntims del funcionament de la pàgina i us dono alguns consells sobre la seva utilització.

El primer de tot és que la pàgina té dos menús. Un és el menú principal, organitzat per temàtiques, zones geogràfiques o èpoques. Per exemple, si voleu trobar alguna cosa dins de la temàtica “Tradició” simplement heu de passar el cursor del ratolí per sobre de la paraula. No cal que la cliqueu. Aleshores es desplegarà un menú amb diferents temàtiques incloses dins d’ella com Folklore, Festes, Música, Ball o Cuina.

Si passeu el cursor per sobre d’una d’elles, veureu que en el menú es despleguen les últimes tres imatges de les tres darreres publicacions d’aquell tema; si cliqueu en elles, anireu a una pàgina on trobareu totes les publicacions d’aquell tema. Així, si cliqueu sobre Tradició o sobre Folklore, Cuina o Ball, anireu a una pàgina on trobareu tot el que he publicat d’aquell tema. Per tornar al menú simplement torneu enrere o cliqueu a la capçalera.

El segon menú és el superior, en vermell, on a l’esquerra trobareu les “preguntes freqüents”, un formulari de contacte per si voleu escriure’m per correu i la subscripció. A la dreta del menú superior trobareu un cercador, on podeu buscar articles directament posant paraules que us interessin com “almogàvers”, “bruixeria” o “bandolers”. També veureu tres icones petites, una us portarà a la pàgina de Twitter, l’altra a la de Facebook i la tercera és la del Feed, per a qui tingui lectors de llibres electrònics. Ben aviat veureu que apareix una nova icona, que serà la d’una nova xarxa social: Goodreads.

Castell d’Escornalbou

Us recomano que exploreu la pàgina principal http://www.llegendesdecatalunya.cat i us familiaritzeu amb ella. Veureu que està dividia en diverses parts: En «El principi del viarany», trobareu les últimes publicacions. A «Llegendes», «Bruixeria» i «Criatures i personatges» trobareu articles d’aquestes temàtiques, que són les més destacades de la pàgina, les seves temàtiques «centrals», per dir-ho així.

També trobareu un desplegament de diferents il·lustracions que els artistes amb els quals treballo m’han anat enviat. Finalment a la pàgina principal trobareu un apartat per les «Sèries en profunditat», que són aquelles que es componen de més d’un article i les «Entrevistes», així com un espai on podeu subscriure-os.

Si no voleu rebuscar a les xarxes socials, el més fàcil és que us subscriviu, simplement heu de posar el vostre correu electrònic i rebreu totes les publicacions més destacades mensualment, el primer diumenge de cada mes. Podeu fer-ho seguint aquest enllaç: http://www.llegendesdecatalunya.cat/inici/subscripcio/

Com sempre, si teniu qualsevol dubte, podeu escriure’m per les xarxes socials, al correu electrònic llegendarium@llegendesdecatalunya.cat o fent servir el formulari de contacte.

Gràcies a tots!