Tens alguna història que explicar? Participa!

Joan Tomàs i Joan Amades recollint cançons populars a Balaguer el 1927 / Arxiu familiar

Com podeu veure a la bonica fotografia que encapçala aquesta pàgina, els folkloristes pioners com el mestre Amades recorrien el territori amunt i avall recollint tot allò que encara atresorava el saber popular abans que es perdés.

Enguany també tenim altres eines, com la que teniu ara mateix entre les mans, Internet, per posar en comú històries i fets, també les que estan passant ara mateix o que ningú ha pogut recollir abans. El terratrèmol d’informació de l’era digital genera un oceà de dades tot sovint sense contrastar i sense rigor, però també té la capacitat meravellosa de fer arribar històries a tothom, històries que abans potser no aconseguien fer-se escoltar més enllà d’una o dues famílies. Salvaguardant-les així per a tots, cada un de nosaltres una caixa forta on es conserven aquestes llavors que fan créixer la nostra manera de veure i sentir el món.

Llegendàrium neix amb voluntat participativa i de portes obertes. Anima’t a comentar els articles tant com vulguis! Potser el teu avi et va explicar una història que va passar quan era jove al seu poble, potser saps d’un personatge curiós o al teu carrer va succeir alguna cosa de la qual els veïns encara en parlen… Si coneixes alguna història, cançó, costum, tradició, misteri o personatge interessant de la teva localitat, barri, carrer, portal o d’arreu les terres de parla catalana, sigui d’avui mateix, d’ahir o de fa segles, i vols que en parli en un article, sigui el que sigui, si creus que podria encabir-se en aquesta revista i vols que es reculli en aquestes pàgines perquè gent d’arreu pugui conèixer-la, perquè no es perdi o simplement perquè t’estimes els nostres costums, escriu-me utilitzant el formulari de contacte que trobaràs aquí mateix i ben aviat rebràs notícies meves.

Gràcies!