Coses dolentes, una llegenda de Palamós

La llegenda d’avui és una d’aquelles de la vora del foc o com deien els nostres avis: Per fer la Por. La que jo he recollit va ser coneguda a Palamós a inicis del segle XX, però podem trobar narracions similars per tot el territori català i en diferents moments del segle XIX i XX, especialment en pobles de costa. En ella es mesclen elements de la Pesanta amb un conte clàssic de bruixes. Amb la particularitat que aquest no l’ha escrit cap narrador, sinó que va córrer de boca a orella i molta gent creia fermament en ell.

Jo l’he anomenat Coses dolentes, vosaltres podeu posar-li el nom que vulgueu.

*